Bizden Haberler
Teknoloji - Mayıs 2015

ACENDIS SAĞLIĞA IŞIK TUTUYOR

Sahip olduğu 3 bini aşkın ürün portföyü ile sağlık kuruluşlarının ekipman ihtiyaçları konusundaki köklü çözüm ortağı ACENDIS, medikal ve cerrahi aydınlatma üreticisi SIMEON’ın ileri LED teknolojilerinin satışını gerçekleştiriyor.

ACENDIS, dünyanın lider üreticilerinin son teknolojilerini sağlık sektörü ile buluşturmaya devam ediyor. Firma, medikal ve cerrahi işlemler sırasında kullanılmak üzere Almanya’da geliştirilip üretilen SIMEON LED ürünlerinin de Türkiye genelindeki sağlık kuruluşlarına tedariğini sağlıyor.

Patentli “üçgen” başlık dizaynı ve özel tasarım “reflektör” teknolojisi ile en iyi aydınlatma koşullarını sunan SIMEON LED, aynı zamanda dikişsiz ve kapalı yapısı sayesinde, ortamda gerekli tüm hijyenik ve fonksiyonel ihtiyaçları da karşılıyor.

Ameliyathane lamba ve pendant sistemleri üreticisi olan Alman markası SIMEON’un, cerrahi aydınlatma ürünü LED lamba başlıkları, Single Color ve Multi Color versiyonları ile gölgesiz, etkin ve kusursuz aydınlatma sağlıyor. Ürünün Multi Color modeli kullanıcılarına, 3.500, 4.000, 4.500, 5.000 ve 5.500 Kelvin olmak üzere 5 ayrı kademede renk ısısı ayarlayabilme konforu sunarken, full HD kamera sistemi, istendiği zaman sonradan taşıyıcı kol ve başlık ilave edilebilmeyi mümkün kılan sim.FLEX teknolojisi, 50.000 saatten fazla ampul ömrü ve bir başlıkta maksimum 60 watt enerji tüketimi SIMEON LED’i, uzun vadeli va avantajlı bir teknolojik yatırım olarak öne çıkarıyor.


Teknoloji - Nisan 2015

ACENDIS`İN “GÜÇLÜ ve HASSAS” YÜKSEK DEVİRLİ CERRAHİ MOTORLARI TÜRKİYE`DE

Yıllardır belirli markaların hegamonyasında kalmış olan Yüksek Devirli Cerrahi Motor Sistemleri alanında Acendis, “Güçlü ve Hassas” Powered Precision Marka ürünleri ile teknolojiyi bir adım ileri götürerek ülkemiz sağlık sektörünün hizmetine sunmaya başladı.

Uzun süredir yapılan AR-GE çalışmaları ile hizmete sunulan sistemlerin geliştirilmesi, kullanımı kolay ve beklentileri karşılayan ürünlerin ortaya çıkmasını sağladı. Bir yandan halen AR-GE çalışmaları ve mevcut ürünlerin de geliştirilmesi süreci devam ederken, yeni ürün konseptleri üzerinde de hızlı bir çalışma yapılmaktadır. Türkiye sağlık sektörü çok yakında çok farklı ve amaca uygun ürünlerle karşılaşacaktır.

Powered Precision Yüksek Devirli Motor Sistemlerimiz; Beyin ve Sinir Cerrahi, Ortopedi, KBB ve Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi alanlarında beklentileri fazlasıyla karşılayacak kadar kullanışlı, vazgeçilemeyecek kadar güçlü ve kullanıcı dostu sistemlerdir.

Beyin cerrahi amaçlı Powered Precision yüksek devirli cerrahi motorumuz; 90.000 rpm devir özelliği, yüksek tork gücü, düz, açılı, tüplü ataçmanları, perforatör motor ve reusable-disposable perforatör ve delici-kesici drill uçları ile tüm ihtiyaçları karşılayacak tam teşekküllü sistemlerdir. Ortopedi amaçlı Powered Precision motor sistemlerde bulunan; tüm ihtiyaçları karşılayacak tipte ve özellikte ataçmanların yanı sıra steril edilebilir kablo ile batarya problemleri yaşanmasına karşı operasyonların kesintiye uğraması riski ortadan kaldırılmıştır. Hem batarya ile hem de steril edilebilir kablo ile çalışan ortopedi Powered Precision motor elceğine aynı zamanda sternum ataçmanı da takılabilmekte, kurumları ayrı bir sternum sistem maliyetinden kurtaran komple bir sistem haline dönüşmektedir. Bu çok yönlü ve kullanışlı sistem, birçok kurum ve doktor da yüksek beğeni duygusu oluşturmaktadır. KBB ve Plastik Cerrahi amaçlı Powered Precision motor sistemleri de sahip olduğu ataçman ve mikro salınımlı kesici ataçmanları ile yine beğeni toplamaktadır.

Acendis, Türkiye sağlık sektörüne hizmetlerini, önümüzdeki yıl lansmanı planlanan “ultrasonik kemik kesici ve yüksek devirli cerrahi motor entegre sistemi” ile devam etmeyi planlamaktadır. Bu sistem, “dünyada ilk” olma özelliği taşımasıyla da çok ilgi göreceği ve beğenileceği düşünülen bir hizmet olacaktır.

Acendis olarak amacımız, bugüne kadar mecburiyetler ve alternatifsizlik nedeni ile seçeneklerin fazla olmadığı alanlarda hizmeti radikalleştirmek, spesifikleştirmek ve kullanıcı memnuniyetini en yüksek seviyelere çıkarmaktır.

Gelişmiş bir teknik servis departmanı ve her bölgede yerleşik bulunan satış ve servis sorumluları ile satış sonrası teknik servis hizmeti, olası arızalara anında müdahale, yedek parça ve sarf temini konularında da Acendis bugüne kadar müşterilerine verdiği güveni ve sağladığı hizmet anlayışını aynı şekilde devam ettirecektir. Acendis sektörde bulunan diğer markaların aksine hem üretici hem de dağıtıcı ve satıcı olarak fiyat politikalarını da tamamen kendi misyonuna uygun hale getirmiş, “önce müşteri memnuniyeti” anlayışıyla ve devletçi bakış açısı ile de bugün hem kalitenin hem de düşük maliyetlerin bir araya gelebileceğini göstermiştir.

Tüm bunlar göz önüne alındığında ileri teknoloji, kullanıcı memnuniyeti, satış sonrası hizmetler ve kullanıcı açısından düşük maliyetler toplamının, ülkemiz sağlık sektörüne ACENDIS tarafından yeni bir soluk getiriyor olması bizim için gurur verici bir gelişmedir.

Daha iyi ve sağlıklı bir yaşama katkı sağlamak felsefesi ile 20 yıldır hizmet veren, sektörün medikal çözüm ortağı, ACENDIS Satış Ofisine 0850 885 00 44 numaralı telefondan veya bilgi@acendis.eu elektronik posta adresinden ulaşabilirsiniz.


OHSAD - Nisan 2015

ACENDIS ÇÖZÜMLERİ İLE OHSAD KURULTAYI

ACENDIS’in sponsor olduğu ve bu yıl altıncısı düzenlenen OHSAD Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantıları, 15-19 Nisan 2015 tarihleri arasında, Antalya Susesi Otel’de gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Sağlık Bakanlığı, SGK, GSS, İl Sağlık Müdürlükleri, SGK Müdürlükleri, Özel Hastaneler, Kamu Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Sigorta Şirketleri ve sağlık alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların yöneticilerinin katıldığı Kurultayda, ACENDIS, Global Finans Çözümlerine yönelik sunum beraberinde çalıştay gerçekleştirdi.

ACENDIS Finans Direktörü Erdoğan Odabaşı’nın moderatörlüğünde, Landesbank Baden Württemberg (LBBW) İhracat Finans Direktörü Volker Baucke’nin, bankalarının yatırımcılara sağladıkları kredi avantajlarını, uzun vade ve düşük faiz imkanlarını anlattığı, ACENDIS ile gerçekleştirdikleri işbirliği ile, Türkiye’deki yatırımcılara verdikleri kredi imkanları görüşüldü. Global finansman çözümlerinden ACENDIS vasıtası ile faydalanan Medical Park Hastanelerinin Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı Levent Özdemir ise deneyimlerini paylaşarak, yatırımcıların sorularını cevapladı.


Teknoloji - Mart 2015

ALMAN TEKNOLOJİSİ YOĞUNBAKIM ÜNİTELERİNDE

20 yıldır hastane projelerinde çözüm ortağı ACENDIS, dünyanın lider üreticilerinin son teknoloji ürünlerini Sağlık Sektörüne sunmaya devam ediyor. Geliştirdiği anestezi, solunum ve neonatal cihazları ile, modern tıbbın ilerlemesine katkı sağlayan Alman ventilator markası Heinen+Löwenstein, ACENDIS ile Türkiye’de.

Son yıllara kadar yoğun bakım ventilasyonunda bilimsel deliller ile klinik deneyim arasında büyük bir boşluk bulunmaktaydı. Yetersiz teknik seçenekler ve ölçüm sonuçlarının şeffaf olmayan şekillerde değerlendirilmesi tedavinin sık sık yarıda kalmasına neden olmaktaydı. Birçok durumda kullanılan mevcut prosedürler, geniş ve emniyetli kullanım için yeterli değildi.

25 yıllık deneyimi ile Heinen + Löwenstein hayalleri gerçeğe dönüştürdü: basit, net ve doğrulanabilir, karmaşayı basitleştiren yoğun bakım ventilasyonu Elisa; Sunduğu basit çözümler ile güvenlik seviyesini yükseltirken, eğitim gereksinimini minimum seviyeye düşürürken, geniş ventilasyon stratejileri sunuyor. Sunduğu ekonomi ve hatasız işlem yeteneği ile zamanınızı yapmanız gereken işlere ayırmanıza yardımcı olan Elisa 800, ACENDIS farkı ile Türkiye’de sağlık sektörünün hizmetine sunuluyor.

Ergonomik dizayn ve hijyenik konseptiyle geliştirilen Leon Plus ise, en üst düzey anestezi cihazlarında bile bulunmayan ve kendi alanında tek 15 inçlik renkli TFT dokunmatik ekranıyla hastaya ait birçok değerin tek bir ekrandan izlenmesine imkan sağlıyor. Tam elektronik gaz mikseri 200 ml/dak. veya 18 l/dak. akış seviyesinde yarı açık ve benzeri kapalı devre anestezi çalışmalarında gaz karışımını kusursuz olarak gerçekleştirirken, ek koruma sistemi ile hipoksik gaz karışım oluşumlarıda engelleniyor.

Yeni Doğan Ventilatörlerinde kullanılmaya başlayan ve dünyada sadece Heinen&Löwenstein marka Leoni Plus model cihazda bulunan CLAC: KAPALI-DÖNGÜ OKSİJEN KONTROLÜ ile premature bebeklerde manuel olarak ayarlanan inspiratuar oksijen (FİO2) değeri, Tübingen Üniversitesi Hastanesi ve Viyana Tıp & Teknik Üniversitesi ortak çalışması ve işbirliği sonucunda hazırlanan özel algoritma ile Kapalı-Döngü Otomatik Oksijen Kontrolü sistemi geliştirildi.


Finansman - Mart 2015

YÜKSEK TEKNOLOJİLERE YURTDIŞI FİNANSMAN DESTEĞİ

1995 yılında Almanya’da kurulan ve 1997 yılında Türkiye’de İstanbul’da kurulan Acendıs’ in ana misyonu, hastane projelerinin anahtar teslim olarak yapılmasıdır şeklinde açıklama yapan ACENDIS Projeler Direktörü Kemal Durukan bu güne kadar 146 projeye imza attıklarını belirtti.

Acendıs, çalışmalarında ekipman planlama, ekipman tedarik, satış sonrası servis ve satış sonrası servisteki yedek parçaların temini konusunda, bütün olarak bir görev üstlenmektedir. 20 yıl önce 15 kişilik bir ekip ile yola çıkan Acendıs, şimdi ise bünyesinde yaklaşık 200 kişilik bir ekip ile yoluna emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir.

Branşında lider bir firma olmayı sürdürdüklerini söyleyen Kemal Durukan, başta Almanya olmak üzere yurt dışı medikal cihaz konusunda en üst teknolojileri Türkiye’ye taşımış ve bu konuda müşterilerine çok geniş imkanlar sağlamış bir firma olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Acendıs firmasının en önemli misyonlarından bahseden ACENDIS Projeler Direktörü Kemal Durukan, çok yüksek maliyetli olan ,yurtdışı yüksek teknolojilerini , müşterilerine en uygun fiyata getirme politikasıdır.

Ayrıca, müşterilerine yurtdışı proje finansman imkanları sağladıklarını önemle belirten Kemal Durukan, Türkiye’nin genellikle proje yatırımları için, finansmanda pahalı konumda kalmakta olduğunu belirtti.

Acendıs’in merkezinin Almanya’da olması , Alman bankaları ile yatırım ve ihracat kredileri kapsamında diyalogları olması, Almanya’dan bu finansmanların, sağlık sektöründe hastane yatırımlarında çok uygun koşullarla,faiz oranlarıyla ve maliyetlerle plase etmesini sağlamaktadır. Bundan dolayı Acendıs’in 20 yıldır hastane projelerinde müşterilerine muazzam bir katkısı olmuştur.


Teknoloji - Şubat 2015

ACENDIS İLE AKILLI AMELİYATHANELER

Teknolojiyi günümüz medikal cihaz teknolojileri ile birleştiren, Almanya’nın öncü dijital ameliyathane entegrasyon firmalarından S-Cape®, ACENDIS ile gücünü birleştirerek, dünyada yeni bir teknoloji olan dijital akıllı ameliyathane konseptini, ülkemiz sağlık sektörünün hizmetine sunmaya başladı. Hizmet konsepti; Medical Multiconsole, Ameliyathanelerde HL7 protokolü ile, PACS , hastane bilgi sistemi (HIS), Laboratuvar bilgi sistemlerine direkt entegrasyon, ameliyathane içerisindeki kamera özelliğine sahip tüm medikal cihazlardan kayıt alabilme (güvenlik kameraları dahil), kayıt altına alınmış ameliyat video görüntülerinin yönetimi, videoların PACS sunucusuna veya kendine özel bir sunucuya gönderilip, arşivlenmesi, telekonferans, video streaming (medikal düzeyde) ve en önemlisi, cerrahını tanıyan ve ona yardımcı olan akıllı bir ameliyathane için tüm gerekli donanım ve yazılımı bünyesinde bulunduran merkezi bir entegre sistemden oluşmaktadır.

ACENDIS Genel Müdürü Gürkan Köroğlu, “Türkiye’deki cerrahi teknolojilere katmış olduğumuz bu yenilik ile, cerrahlarımızın yapmış oldukları operasyonların, kayıt altına alınıp, arşivlenmesi, yeni yetişen doktor adayları için güzel bir kütüphane oluşturmaktadır. Her daim başvurabilecekleri bir kaynak olarak saklanabilmektedir. Yapılan bu kayıtlar, ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıkta Reform” uygulaması içerisinde bulunan “Teletıp” uygulamasına destek sağlayacak niteliktedir. Böylelikle, hastanelerimizde kayıt altına alınan bu ameliyatlar, ileri dönemlerde, hastanın başka bir operasyonuna ışık tutacaktır. Akıllı ameliyathane konseptinin bir getirisi daha olan telekonferans ile daha önce yurt dışında tanık olduğumuz canlı ameliyatları ülkemizde çok kolay ve pratik bir şekilde, özel bir tertibat gerektirmeden yapmaya başladık. Böyle bir teknolojinin, ülkemizde, özel ve devlet hastanelerine ilk olarak ACENDIS tarafından kazandırılıyor olması bizim için gurur verici bir gelişmedir.”dedi.


Proje - Şubat 2015

ACENDIS, DEV HASTANE PROJELERİNE HAZIR

Son 7 yıldır gündemde olan şehir hastaneleri projesi, yüksek standartta yeni hastaneleri hayata geçirmek ve işletilmesini sağlamak için, devletin özel sektörle işbirliği yaptığı bir model olarak adlandırılmaktadır. Yatırımcılar ve kullanıcılar için nitelik açısından önemli bir dönüm noktası olan şehir hastaneleri radikal bir dönüşümü gerçekleştiriyor olacak.

Dev hastane projelerine, sektörde 20 yıllık deneyimi ve dünyanın en büyük üreticilerinin 3000`in üzerinde son teknoloji medikal cihaz ve ürünleri ile hazır olan ACENDIS, satış ve servis hizmetinin yanı sıra, Türkiye dahil, dünyanın birçok ülkesinde anahtar teslim hastane projelerine imza atmaya devam ediyor. Merkezi Almanya’da olan ACENDIS’in Projeler Direktörü Kemal Durukan, Kamu-Özel ortaklığı (PPP) projeleri ile yapımı süren kamu hastanelerinin medikal cihaz ve malzeme temininde hastanelerin ihtiyacı olan medikal cihaz ve malzemelerin adet ve teknoloji seviyelerinin çok efektif ve optimum düzeyde planlanması gerektiğini, Türkiye’de servis alt yapıları güçlü, hızlı şekilde yedek parça temini yapabilecek, kaliteli ürünlerin tedarik edilebileceği ve bu ürünler ile ilgili sürekli garanti hizmeti verebilecek firmaların tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Durukan, Alımı yapılacak medikal cihazların, alımı yapılan senenin üretimi olmasının önemine değinerek, cihazların, en az on sene ihtiyacı karşılayacak teknolojiye sahip olarak seçilmelerinin, hastanelerin yararına olacağının altını çizdi.

ACENDIS, Alman Bankalarından sağladığı Finansal Krediler ile yatırımcılara güç veriyor

20 yıldır yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği ortaklıklar ve işbirlikleri ile sağlık sektörüne hizmet veren ACENDIS, yatırımcılara, Alman Bankalarından avantajlı yatırım kredi desteği sağlamak için danışmanlık hizmeti de veriyor. Alman bankaları ile işbirliği yapmakta olan ACENDIS, büyük hastane projesi yatırımlarında alınan cihazlara, uzun geri ödeme ve düşük faiz imkanı veren finansal kaynak bulunmasına destek veriyor. ACENDIS Projeler Direktörü Kemal Durukan, PPP hastane projelerinin, tıbbi cihaz üreticileri için büyük bir satış pazarı oluşturacağını, tıbbi cihaz alımlarının büyük bir kısmının yurt dışından temin edileceğini belirtirken, bu projelerin gerçekleştirilmesinde kullanılacak yurt dışı kaynaklı kredilerin, cihazların yurt dışından temin edilmesinde etkin olacağını söyledi.

Modern ve yüksek teknoloji ile donatılacak olan şehir hastanelerinin sağlık hizmetlerinin kalitesini artırması beklenirken, planlanması, yönetilmesi inşası, finansmanı ile çok büyük bir sorumluluk olan dev projeler, sağlıkta dönüşümünde bir göstergesi olacak.


Kuruluşumuzun 25. Yılını Kutlamaktan Büyük Mutluluk Duymaktayız.

ACENDIS olarak bugün kuruluşumuzun 25. yılını kutlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. 25 yıldır müşterilerimiz için birbirinden prestijli hastane projelerine imza attık. Karşılıklı güven ve takdir başarılı bir işbirliğinin temelini oluşturmaktadır. Bu hususun bilincinde olarak 1995 yılından bu yana bizimle bu yolda birlikte çalışan tüm müşterilerimize ve tedarikçi firmalarımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle şu anda yaşadığımız bu hassas ve zorlu zamanlarda tıbbi alt yapının ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Bu yüzden mükemmel bir hasta bakımı ve sağlık çalışanlarını çalışmalarında en iyi şekilde destekleyen yenilikleri sunmak için çalışmalarımıza tüm gayretimizle devam ediyoruz. Birlikte nice güzel yıllara.


Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastane'leri Leoni Plus'ı Tercih Etti!

ACENDIS Ekibimiz, dünyanın en büyük hastaneleri arasında yer alan ve İstanbul'un en yeni hastanelerinden olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastane'sine Löwenstein Medical Leoni Plus marka yenidoğan yoğun bakım ventilatörlerimizin teslimat ve kurulumlarını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz ayın sonunda İstanbul'da hizmete giren Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi adını Türkiye ve Japonya arasındaki iş birliğinden almaktadır. Çevre ve enerji dostu olan bu hastane kamu-özel ortaklığının en güzel örneklerinden biridir. Dünyanın en büyük hastaneleri arasında yer alan bu hastane her biri alanında özelleşmiş 8 hastaneden oluşan bir hastaneler şehri olma özelliğini göstermektedir. 426’sı yoğun bakım yatağı, toplam 2 bin 682 yatak kapasiteli olup 725 hasta muayene odasına ve tam donanımlı 3’ü hibrit olmak üzere 90 ameliyathaneye sahiptir. 28 doğum salonu ve yataklı 16 yanık ünitesi bulunmaktadır. Günde 35 bin hastaye hizmet verebilecek kapasitededir. Bu modern hastane projesi kapsamında Leoni Plus yenidoğan yoğun bakım ventilatörlerimizi tercih eden hastane yönetimine teşekkürlerimizi sunarız. 


ACENDIS Teknik Servis Ekibimiz Pandemi Döneminde Aralıksız Hizmet Vermeye Devam Ediyor

ACENDIS Teknik Servis Ekibimiz ve diğer ACENDIS Ekibi mensuplarımız, tıbbi cihazların fonksiyonlarını sorunsuz olarak yerine getirebilmeleri için neredeyse aralıksız olarak hizmetlerine devam etmekteler. Bu zor günlerde sağlık çalışanlarımıza destek olmayı en tabi görevimiz olarak görmekteyiz


© 2019 ACENDIS. Tüm Hakları Saklıdır.