Bizden Haberler
Teknoloji - Ağustos 2015

Sağlık sektörüne ileri teknoloji çözümler sunan ACENDIS, Alman dijital ameliyathane sistemleri üreticisi S-CAPE’in Türkiye lansmanını 26 Ağustos’ta İstanbul’da gerçekleştirdi.

ACENDIS’in lansman toplantısına Türkiye Genel Müdürü Gürkan Köroğlu, S-CAPE’in kurucu ortağı Herr Bjorn Von Siemens, S-CAPE’in CEO’su Dennis Kogan ‘nın yanı sıra, Gazi Üniversitesi Pediatrik Nöroşirürji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Kemali Baykaner, Gazi Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahi Anabilim Dalı Üyesi Doç.Dr. Alp Özgün Börcek’in konuşmacı olarak yer aldığı lansmana, aralarında Acıbadem, Anadolu Sağlık Grubu, Amerikan Hastanesi, Medical Park, Memorial, Medipol’ün yer aldığı özel hastane gruplarının yanısıra, aralarında, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin bulunduğu Üniversite Hastanelerinden Akademisyenler ile Kamu Sektöründen katılımcılar yer aldı.

Doç.Dr.Alp Özgün Börcek yaptığı konuşmada, sistemin en önemli faydalarından birinin ameliyathanedeki kalabalığı ortadan kaldırması olduğunu belirterek “Görüntüler her yere aktarılabiliyor. Ameliyathanelerin steril olması gerekiyor, S-CAPE’in görüntüleri her yere aktarması, özellikle eğitim açısından çok faydalı. Sesli iletişimde sağlanarak, biz ameliyatı yaparken, üniversitedeki öğrencilerimiz ekrandan ameliyatı izleyebiliyorlar. Aynı şekilde, hocalarımız ameliyata uzaktan müdahale edebiliyorlar. Cerrah içeride ne görüyorsa, ekran üzerinden aynı görüntüyü en uzak mesafede olan da görebiliyorlar. Tüm cihazlar sisteme entegre edilebiliyor, böylece tek bir tuş ile tüm operasyon rahatlıkla izlenebiliyor. Sistemin hasta görüntü arşivi, hukuki sorumluluklar çerçevesinde güvenli bir şekilde arşivlenebiliyor” dedi. Prof.Dr. Kemali Baykaner ise konuşmasında, beş yıl önce Japonya’da gördüğü dijital ameliyathane konseptinin Türkiye’ye S-CAPE ile geldiğini belirterek, en iyi olmak için teknolojiyi artırmak gerektiğini söyleyerek, “Böyle bir sistemi Türkiye’ye getirerek ufkumuzu açan ACENDIS ve S-CAPE’e teşekkür ederiz” dedi.

2013 yılında en iyi tasarım ödülünü alan, 2014 yılında dünyanın en iyi dijital ameliyathane sistemi seçilen, Alman dijital ameliyathane sistemleri üreticisi ’S-CAPE’in tanıtımında konuşan ACENDIS Türkiye Genel Müdürü Gürkan Köroğlu 20 yıldır Türkiye’de hastane projesi yaptıklarını dile getirerek, “Finansmanından servis, eğitim, tıbbı cihaz temini, bu hastaneleri kurarken her zaman ileri teknolojileri sunmak istiyoruz. Bizim vizyon gördüğümüz, dünyada yoğun olarak kullanılan ve teknolojinin şu an dijital ameliyathane sistemleri dediğimiz kağıtsız görüntülerin ve verilerin belirli bir merkezde kullanıldığı bir sisteme doğru kayıyor. Bizim hastane projelerinde kullandığımız ’S-CAPE’ de bunların en önemlilerinden bir tanesi” dedi.

S-CAPE’in kurucu ortağı Herr Bjorn Von Siemens, CEO’su Dennis Kogan cihaz hakkında kısa bir sunum gerçekleştirerek, bilgi verdi. Tanıtımda konuşmalarının ardından cihaz hakkında bilgi veren ACENDIS Türkiye Genel Müdürü Gürkan Köroğlu; “Son yıllarda trend olan dijital hastane konseptine uygun arşivleme, depolama, görüntüleme sistemimiz. Dünyada çok yaygın olarak kullanılıyor. Türkiye’de şu an kullandığımız hastanelerimiz var” şeklinde konuştu. Konuşmasında cihazın getireceği kolaylıklardan bahseden Köroğlu; “Yapılan özel uygulamalarda, ameliyatlarda bu bilgilerin kaydedilmesi sunum olarak yayınlanması, diğer doktorlara diğer hastanelere gösterilmesine olanak sağlayacak. Bunun dışında yasal zorunluluk haline gelebilecek önümüzdeki dönemlerde. Yapılan vakalarda uygulanan bazı hatalar bazı komplikasyonlar buradan izlenebilecek” ifadelerini kullandı.

Cihaz hakkında teknik bilgiler veren ACENDIS Türkiye Medikal Bilgi Teknolojileri Uzmanı Selçuk Aksoy ise “Bu gün burada tanıtmış olduğumuz cihaz ameliyathanelerin akıllı olarak yani kendi kendini yönetebilmesi, cerrahını tanıyarak cerrahının daha önceden tanımlamış olduğu ve istediği şekilde yönetebilmesine olanak sağlıyor. Cihazın en büyük özelliği hastanın tüm bilgilerini, tüm verilerin görüntülerini, videolarını ve tek merkezde arşivlemesi bizim için ve doktor için hem hasta güvenliği hemde ulaşım kolaylığı açısından büyük avantaj sağlıyor” dedi.


Gaziantep Proje - Ağustos 2015

ACENDIS, ANADOLU’DAKİ HASTANE PROJELERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

20 yıldır, sunduğu çözümler ile Anahtar Teslim Hastane Projeleri’nde alanında tek firma olan Almanya merkezli ACENDIS, Gaziantep’te bir Hastane projesine daha imzasını attı. ACENDIS Satış ve Pazarlama Müdürü Sayın Ali Türkoğlu ile Hastanenin Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Dr Halil Boyunsuz arasında gerçekleştirilen imza töreni ile ACENDIS, Anadolu’daki Hastane projelerine bir yenisini daha ekledi.

ACENDIS Satış ve Pazarlama Müdürü Ali Türkoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada,

ACENDIS’in hedefinin, Hastane Projelerinde yakalamış olduğu liderliğini sürdürmesi ve daha fazla hastane projesine imza atarak hep bir adım önde olmaya devam etmek olacağını bildirdi. Ayrıca hastanelerin en son teknolojiye sahip olmaları ve hastalarına en iyi hizmeti vermelerine olanak sağlamak dan büyük onur duyduklarını belirten Ali Türkoğlu, “Uluslararası anahtar teslim hastane projesi yapan bir firma olarak, ülkemizdeki hastanelerin gelişimi bizim için çok kıymetli. Bu sebeple tüm bölgelerimizdeki hastanelerimize en iyi hizmeti vermek için gece gündüz, projeden, finansa ve Satış Sonrası Kurulum ve Servis Hizmetimiz ile komple çözümler sunuyoruz.`` dedi.

Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Dr Halil Boyunsuz ise yaptığı konuşmada “ACENDIS ile uzun süredir süregelen işbirliğimize, yeni projemiz ile devam ediyoruz. ACENDIS in sunduğu çözümler ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışma prensibi ile projelerimizi ACENDIS’e güvenle teslim ediyoruz” dedi. Gaziantep’te faaliyete girecek olan özel hastane 125 yatak kapasiteli ve tam teşekküllü 5 ameliyathanesi ile bölgeye önemli bir katkı sağlayacak. ACENDIS yakında hizmete açılacak olan ek binanın medikal cihaz planlaması ve temini ve satış sonrası hizmet sağlayıcısı olarak görev alacaktır.

1995 yılında Almanya’nın Hannover şehrinde kurulan ACENDIS, bugüne kadar, yurt içi ve yurt dışında 200’e yakın hastane projesine anahtar teslim olarak imza attı. 20.yılını geçtiğimiz Haziran ayında dev bir organizasyon ile kutlayan ACENDIS, ayrıca, yurt genelinde, tüm bölgelerdeki temsilcileri ile de özel hastanelerin medikal cihaz ihtiyaçlarını da karşılıyor.


Kocaeli Proje - Ağustos 2015

ACENDIS’in uzun yıllardır projelerini gerçekleştirdiği hastane zincirinin yeni hastanesi Kocaeli’nde hizmete açıldı

48 bin metrekare kapalı alanda 10 ameliyathane, 101 poliklinik ve 214 yatak kapasitesiyle bölgenin en büyük özel hastanesi, Ağustos Ayı itibari ile Kocaeli’nde hizmete açıldı. Hastanenin medikal planlaması, cihaz temini ile lojistik ve kurulumunun büyük bir bölümünü gerçekleştiren ACENDIS, Kocaeli’nde hizmete açılan özel hastane ile Türkiye’deki projelerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

1995 yılında Almanya’nın Hannover şehrinde bir Türk girişimi olarak kurulan ACENDIS, 20 yıldır Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde 200’e yakın hastane projesine imza atıyor. Hastanenin inşaatından başlayarak, tüm medikal proje planlamasını yapan, Alman Bankalarından sağladığı finansman çözümlerinden faydalandıran ACENDIS, hastanenin beklentilerine göre flexible ve alternatifli çözümler ile satınalmasını, lojistiğini, kurulum, eğitim ve servis hizmetlerini birarada sunan tek firma olarak faaliyet gösteriyor.


ACENDIS - Ağustos 2015

İleri Teknolojiyi Sağlık Sektörü ile Buluşturan Alman Firması bir Türk Girişimi

Ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde, hastanelerin proje çözümlerinde tercihi olan ve 20 yıldır sağlık sektörüne çözümler sunan, Alman firması ACENDIS bir Türk girişimi. Bu büyük başarısının arkasında ise müşteri memnuniyeti odaklı olması yatıyor. Müşterilerine, tüm yatırım sürecinde ve devamında yol arkadaşı misyonu ile hizmet veren ACENDIS, bünyesinde barındırdığı dünyanın en önemli üreticilerinin distribitörlükleri, kendi markası cihazları, finansman imkanları, global proje yönetim ekibi ile yükselişine devam ediyor.

1995 yılında Almanya’nın Hannover şehrinde 15 kişi ile kurulan ve bugün 200 çalışanı ile dünya çapında 200’e yakın hastane projesine imza atan ACENDIS, geçtiğimiz haziran ayında İstanbul’da gerçekleştirdiği 20.yıl kutlamasında, yerli ve yabancı hastane sahiplerini biraraya getirdi. Yatırımcılara, proje planlama, finansman, satınalma, kurulum, servis ve eğitim hizmetleri ile bütün çözümler sunan firma, başta Almanya olmak üzere, medikal cihaz konusunda en üst teknolojileri ve proje finansman kaynaklarını, Türkiye ve diğer ülkelere taşıyarak, yatırımcılara çok geniş imkanlar sağlıyor.

ACENDIS’in kurucusu ve CEO’su Hasan Şahin, 6 yaşında gittiği Almanya’da, lisans ve yüksek lisans eğitimini Ekonomi üzerine tamamladığını belirterek, 20 yıl önce, yüksek standartlarda hizmet veren Alman Sağlık Sektörünü örnek alarak, ülkemizde ve dünyanın diğer ülkelerinde de, hastaların, en iyi imkanlarda, en modern teknolojiler ile hizmet almalarını sağlamayı hedefledim ve bu işe başladım.” dedi. Şahin “Bünyemizde barındırdığımız bütün çözümlerimiz ile, A’dan Z’ye, bir hastanenin inşaatından başlayarak, tüm proje planlamasını yapıyor, Alman Bankalarından sağladığımız finansman çözümlerinden faydalandırıyor, hastanenin beklentilerine göre flexible ve alternatifli çözümlerimiz ile satınalmasını, lojistiğini, servis ve eğitim hizmetlerini birarada sunuyoruz.” dedi. Türkiye’de de mevcut proje, satış ve servis ağı ile, bütün çözümleri bünyesinde barındıran tek firma olduklarını söyleyen Şahin, önceliklerinin müşterilerine ihtiyaç duydukları desteği vermek olduğunu belirterek “Medikal sektörün yüksek standartlarını hizmet götürdüğümüz ülkelere taşımak en büyük sorumluluğumuz, amacımız, daha fazla ülkede hastane projesi yapan firma olarak anılmak ve sunduğumuz hizmetler ile hep bir adım önde olmaktır” dedi.


Proje - Temmuz 2015

Hastane Projeleri ile geçen 20 yıl

20 yıl önce Almanya’nın Hannover şehrinde kurulan ve 15 kişi ile çıkılan bu yolculukta, bugünlere 146 hastane projesi ve dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren 200 çalışanı ile gelen ACENDIS’e 18 yıldır emek veren Başkan Yardımcısı ve Yönetim Direktörü Kemal Durukan ACENDIS ve Hastane Projelerine yönelik çözümlerini anlattı.

“1995 yılında Almanya’da kurulan ve 1997 yılında Türkiye’de İstanbul’da kurulan ACENDIS’ in ana misyonu, hastane projelerinin anahtar teslim olarak yapılmasıdır.” şeklinde açıklama yapan ACENDIS Başkan Yardımcısı ve Yönetim Direktörü Kemal Durukan, bugüne kadar, yurt içinde ve yurtdışında, 146 projeye imza attıklarını belirtti. Durukan “ACENDIS, çalışmalarında, proje planlama, finansman, satınalma, kurulum, servis ve eğitim çözümleri ile bütün olarak bir görev üstlenmektedir. 20 yıl önce 15 kişilik bir ekip ile yola çıkan ACENDIS, bugün, bünyesinde 200 kişilik bir ekip ile yoluna emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.” dedi. Branşında lider bir firma olmayı sürdürdüklerini söyleyen Durukan, başta Almanya olmak üzere, yurtdışından medikal cihaz konusunda en üst teknolojileri ve proje finansman kaynaklarını, Türkiye ve diğer ülkelere taşımış ve bu konularda müşterilerine çok geniş imkanlar sağlamış bir firma olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

ACENDIS’in en önemli misyonlarından bahseden ACENDIS Başkan Yardımcısı ve Yönetim Direktörü Kemal Durukan, çok yüksek maliyetli olan ,yurtdışı yüksek teknolojileri, en uygun fiyata getirme ilkesi ile bugün sağlık sektörü hizmet anlayışına yeni bir misyon kazandırdıklarını belirtirken, ACENDIS’in Almanya merkezli olmasının ve Alman Bankalarından uygun maliyetli kredi ve uzun dönem geri ödeme seçenekleri ile avantajlı finansman desteğinden müşterilerinin faydalanmasının sağlandığını söyleyerek “Bundan dolayı ACENDIS’in, 20 yıldır, hastane projelerinde müşterilerine yatırım maliyetlerini düşürücü bir katkısı olmuştur. ACENDIS, satış ve servis hizmetinin yanı sıra, Türkiye dahil, dünyanın birçok ülkesinde anahtar teslim hastane projelerine imza atmaya devam etmektedir. Merkezi Almanya’da olan ACENDIS’in Başkan Yardımcısı ve Yönetim Direktörü Kemal Durukan, şehir hastaneleri projelerinede değinerek, “Kamu-Özel ortaklığı (PPP) projeleri ile yapımı süren kamu şehir hastanelerinin medikal cihaz ve malzeme temininde hastanelerin ihtiyacı olan medikal cihaz ve malzemelerin adet ve teknoloji seviyelerinin çok efektif ve optimum düzeyde planlanması gerekiyor. Türkiye’de servis alt yapıları güçlü, hızlı şekilde yedek parça temini yapabilecek, kaliteli ürünlerin tedarik edilebileceği ve bu ürünler ile ilgili sürekli garanti hizmeti verebilecek firmaların tercih edilmesi gerekir.” dedi. Alımı yapılacak medikal cihazların, alımı yapılan senenin üretimi olmasının önemine değinen Durukan, cihazların, en az on sene ihtiyacı karşılayacak teknolojiye sahip olarak seçilmelerinin, hastanelerin yararına olacağının altını çizdi. Durukan, PPP hastane projelerinin, tıbbi cihaz üreticileri için büyük bir satış pazarı oluşturacağını, tıbbi cihaz alımlarının büyük bir kısmının yurt dışından temin edileceğini belirtirken, bu projelerin gerçekleştirilmesinde kullanılacak yurt dışı kaynaklı kredilerin, cihazların yurt dışından temin edilmesinde etkin olacağını söyledi. Durukan ”Modern ve yüksek teknoloji ile donatılacak olan şehir hastanelerinin sağlık hizmetlerinin kalitesini artırması beklenirken, planlanması, yönetilmesi inşası, finansmanı ile çok büyük bir sorumluluk olan dev projeler, sağlıkta dönüşümünde bir göstergesi olacak.” dedi.


Teknoloji - Temmuz 2015

ACENDIS İLE AMELİYATHANELERE ENTEGRASYON SİSTEMİ

Avrupa ile aynı zamanda Türkiye’de kamu ve özel hastanelerde uygulanmaya başlayan “Ameliyathane Entegrasyon Sistemi” ile ameliyat sırasında ameliyathanede bulunan tüm medikal kameralar, görüntülenerek, görüntülenen videolar kayıt altına alınabiliyor. Artık, Cerrahlar, ameliyat öncesi veya ameliyat esnasında, hastalarının tüm bilgilerine, sistemin HBS ve PACS entegrasyonu sayesinde rahatlıkla ulaşabiliyorlar.

“Sistem kompakt ve kullanıcı dostu ara yüzü ile çok rahatlıkla kullanabilmektedir” diyen ACENDIS Türkiye Genel Müdürü Gürkan Köroğlu, konsollar üzerine tele-konferans, barkod okuyucu, dijital saat, termometre, cerrahi lamba yönetimi, ameliyat lambası yönetimi, ameliyathane ışıklandırma yönetimi gibi ek özelliklerinde eklenebildiğini belirtirken, “1990 yılında Almanya’da faaliyete geçen S-CAPE firması, gerek ürünlerine getirmiş olduğu yüksek seviyede kalite, gerek medikal standartlara uygunluğu konusunda almış olduğu sertifikalar ile bugün 40 ülke ve 5000 ameliyathanede bu sistemin kurulumunu başarıyla gerçekleştirmiş bir firmadır.” dedi. Köroğlu, “S-CAPE firmasının ameliyathane entegrasyon sistemlerinde öncü yenilikçi olmasının entegrasyon sistemlerinin multi-modalite yani, marka veya model gözetmeksizin tüm medikal cihazlar ile iletişime geçebilmesi çok önemli. Türkiye’de özel ve kamu hastane ameliyathanelerinde bulunan cihaz parkuru farklı marka ve modellerden oluşmaktadır. Bu sebeple sistemin tüm markalara entegre olabilmesi büyük avantaj” dedi.

“S-CAPE’in geliştirmiş olduğu algoritma sayesinde, hasta ile ilgili tüm bilgilerin bulunduğu (radyolojik görüntü, ameliyat videoları, raporlar) 2-3 saatlik bir full HD video dosyası, 7 ile 9 GB arasında bir boyutta saklanabiliyor.” diyen ACENDIS Türkiye Genel Müdürü Gürkan Köroğlu, “Ürünün hasta güvenliği konusunda birçok kontrol mekanizması var , örneğin, hastanın bileğine takılacak bir barkod bileklik ile, hatasız olarak, hastanın tüm verilerine ulaşmaya imkân veriyor.” dedi.


Teknoloji - Temmuz 2015

CERRAHİ OPERASYONLARDA AYDINLATMA TEKNOLOJİSİ SIMEON

Operasyonlarda kullanılan aydınlatmanın vaka esnasında gözü yormaması, istenilen şekilde odaklanması, başlıklar altında ısının olmaması, ışığın sağladığı aydınlanmanın kalitesi, uzun saatler süren operasyonlarda sürekli aynı değerlerde ışık sağlaması doktorlar ve hemşireler için operasyonun rahat ve konforlu geçmesini sağlayan önemli etkenlerdendir. “Alman Teknolojisi SIMEON’un medikal ve cerrahi aydınlatma lambalarının ısı oluşturmadan, istenen düzeyde aydınlatma ve odaklanma avantajı ile artık operasyonlar daha rahat ve konforlu” diyen ACENDIS Ürün Müdürü Erkan Dursun, Simeon’un avantajlarından bahsederek, “Simeon LED lambaların başlıkları çok hafif, hareket kabiliyeti yüksek, istenilen pozisyonu kolaylıkla aldırabiliyorsunuz.

Ayrıca, gölgelenmenin olmaması ve vakayı izlerken göz yormaması, odaklanma ve görüş açısının netliği kullanıcılar için çok önemli. Operasyon alanında ışık gücü kaybı yaşanmıyor, böylece operasyon alanı maksimum düzeyde aydınlatılıyor. Başlıkların altında uzun saatler süren vakalarda dahi ısınma ve etkileri görülmüyor.” dedi.

Dursun, SIMEON LED lambalarını kullanan Doktorlar ve Ameliyathane Hemşirelerinden gelen geri bildirimlerde, lambanın, özellikle ısı etkisinin olmaması, odaklanma ve görüş netliği, ayarlanabilir fokus özelliği, manevra kabiliyeti, operasyon alanını maksimum düzeyde gölgesiz bir şekilde aydınlatması, dikişsiz, pürüzsüz yüzeyi ile kolay temizlenebilmesinin tercih sebeplerinin başında geldiğini belirtti.

20 yıldır hastane projelerinde çözüm ortağı ACENDIS, dünyanın lider üreticilerinin son teknoloji ürünlerini sağlık sektörü ile buluşturmaya devam ediyor. 15 yıllık tecrübesi ile Almanya’da üretilen ve Ameliyathaneler, doğumhaneler, acil servis, müdahale ve muayene odalarına yönelik model seçenekleri olan SIMEON, özel tasarlanmış patentli “ÜÇGEN” başlık dizaynı ve patentli “REFLEKTÖR” teknolojisi ile en iyi aydınlatma koşullarını sağlarken, cerrahi alanda gerekli tüm hijyenik ve fonksiyonel ihtiyaçlarıda karşılıyor.

Üçgen başlık tasarımı,özel reflektör teknolojisi ile gölgesiz, homojen ışık demeti ile kusursuz aydınlatma sağlayan, yüksek fokus derinlik özelliği ile global sağlık sektöründede yoğun ilgi gören SIMEON, Full HD kameralı, kamera altyapılı, monitör montaj sistemi, sabit ve değişken renk ısılı konfigürasyonları ile “3500-4000-4500-5000-5500” Kelvin gibi geniş bir skalada ayar imkanı sunuyor.


ACENDIS 20.yıl - Haziran 2015

ACENDIS`TEN 10 YIL VE ÜSTÜ ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR PLAKETİ

ACENDIS’in 20. Yıl Gala Gecesi’nde gerçekleştirilen plaket töreninde, firmanın Türkiye’deki yapılanmasında ve bugünlere gelmesinde önemli katkısı olan Delta Trade Company’nin kurucu ortağı Hüseyin Şahin’e, ACENDIS’in bu başarılı yürüyüşünde işbirliği yaptığı ve beraber birçok başarılı projeye imza attığı iş ortakları; Richard Wolf Endoskopi Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Sayın Doktor Aykut Sümer’e, Schiller Türkiye Genel Müdürü Mervan Köylüer’e teşekkür plaketi verildi.

Gecede ayrıca ACENDIS’e 10 yıl ve üzeri hizmet eden; ACENDIS Kurucu Ortağı ve Finans Direktörü Erdoğan Odabaşı, ACENDIS Türkiye Kurucu Ortaklarından ve Projeler Direktörü Kemal Durukan, ACENDIS Satış ve Pazarlama Müdürü Ali Türkoğlu, Dijital Teknoloji Servisi Genel Müdürü Hasan Sevgili, ACENDIS Türkiye Genel Müdürü Gürkan Köroğlu, Delta Trade Company Satış Müdürü Hüseyin Demirdoğan, Dijital Teknoloji Servis Müdürü Cem Sevgili, Medek Medikal Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Deniz Taşkın, Richard Wolf Endoskopi Bölge Müdürü Ayhan Şahin, Richard Wolf Endoskopi Bölge Müdürü İlker Akgül, ACENDIS Germany Proje Müdürü Karina Roth, Dijital Teknoloji Servis Koordinatörü Derya Özer, Delta Trade Company Ankara Bölgesi Teknik Servis Müdürü Feridun Madran, Delta Trade Company Proje Koordinatörü Yaşar Akko, Delta Trade Company Türkiye Proje Direktörü Okan Özdemir, Schiller Türkiye Schiller Türkiye Satış Koordinatörü Zeynep Gündoğan, Schiller Türkiye Finans Koordinatörü Kahraman Gündoğan, Schiller Türkiye İç Anadolu Bölge Müdürü Şule Yahşi plaketlerini ACENDIS’in kurucusu Hasan Şahin’den aldılar. Ayrıca ACENDIS’in Marka Yönetim Danışmanı Markam Sen’in kurucusu ve Genel Koordinatörü Nagihan Ünüvar ile, 20. Yıl organizasyonunda emeği geçen Mimoza Organizasyon adına Duygu Kuzu ve Nota Ajans adına Nur Öztürk’e de birer teşekkür plaketi verildi.

Sunuculuğunu Ayça Varlıer’in yaptığı, Işın Karaca ile Emir Ersoy orkestrasının sahne aldığı organizasyonun sonunda tüm ACENDIS ailesi, 20. Yıl anısına objektiflere poz verdi.


ACENDIS 20.yıl - Haziran 2015

SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖN VERENLER, ACENDIS`İN 20.YIL GECESİNDE BULUŞTU

Hastane projelerine, proje planlama, finansman, satış, servis ve eğitim hizmetleri ile bütünsel çözümler sunan ACENDIS, geride bıraktığı 20 başarılı yılı, Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleştirilen özel bir davetle kutladı. Açılış konuşmasını OHSAD (Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği) Başkanı Dr. Reşat Bahat’ın yaptığı gecede, yurt içi ve yurt dışındaki hastanelerin yöneticileri, akademisyenler ve doktorlar bir araya geldi. Organizasyonda, 10. yılını dolduran ACENDIS çalışanları ile çözüm paydaşlarına teşekkür plaketi verildi.

1995 yılında Almanya’nın Hannover şehrinde kurulan, Türkiye’deki ilk projesine 1997 yılında imza atan ACENDIS, konusunda uzman 200 çalışanı ile bu güne kadar Türkiye’nin yanı sıra, Türki Cumhuriyetler, Balkanlar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Afrika’da, aralarında zincir hastanelerin de bulunduğu 146 sağlık kuruluşunun yaklaşık 300 milyon Euro değerindeki medikal cihaz ihtiyacını karşıladı. ACENDIS, dünyanın önde gelen firmalarının distribitörlüğü ve kendi markası medikal cihazları ile birlikte bugün bünyesinde 3 binin üzerinde ürün bulunduruyor.

Temelleri Almanya’da atılan ve sektöründe dünya markası olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen Türk girişimi ACENDIS, Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleştirilen ve Işın Karaca’nın sahne performansı ile renk kattığı gala gecesinde, kuruluşunun 20. Yılını kutladı. Geceye aralarında Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, Medical Park Hastaneleri Yönetim Kurulu Üyesi Adem Elbaşı, Acıbadem Proje Yönetimi Genel Müdürü Sedat Artukoğlu, Liv Hospital Genel Müdürü Meri İsoroti, Medical Park Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı Levent Öztürk, Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer, Siemens Grup Müdürü Ertan Cömert’in de olduğu çok sayıda davetli katıldı. Sağlık sektörünü buluşturan organizasyonda Türkiye’nin yanısıra, İsviçre, Azerbaycan, Almanya, Gana, Nijerya, Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki hastanelerin yöneticileri de yer aldı.

ACENDIS’in kurucusu Hasan Şahin, yaptığı 20.yıl konuşmasında, bu özel gecede kendileriyle birlikte olan tüm konuklara teşekkür ederken, OFM Antalya hastanesinin Başhekimi Dr. Ahmet Arslantaş’ın ACENDIS için kaleme aldığı Mihenk Taşı yazısını davetlilerle paylaştı. Galada, Sağlık Gönüllüleri Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Engiz de, Şahin’e süpriz bir ödül vererek, Sağlık Gönüllüleri Derneği’ne destekleri için teşekkürlerini dile getirdi.


Teknoloji - Mayıs 2015

ACENDIS KENDİ ÜRETİMİ HASTABAŞI MONİTÖRLER İLE HASTALARIN YANIBAŞINDA

Özel işlevsel tasarıma, yüksek hareket kabiliyetine ve dokunmatik ekrana sahip, sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastalara ait tüm izleme bilgilerini bir arada gösteriyor. Sağlık kuruluşlarının medikal ekipman konusundaki 20 yıllık çözüm adresi ACENDIS, kendi üretimi olan yeni anestezi ve yoğun bakım hastabaşı monitörlerini, Türkiye’deki hastanelerin hizmetinde. ACENDIS APM-500 ve ACENDIS APM-500 PRO model monitörleri kullanan sağlık personeli, ürünün öne çıkan temel özelliklerini “Türkçe dil seçeneği, kullanım kolaylığı, numaraları büyüyebilen ekranı uzaktan görme imkanı, tüm EKG derivasyonlarını göstermesi ve hayati öneme sahip uzun ömürlü bataryası sayesinde hasta transferinde kolaylık” olarak sıralıyor.

Bugüne kadar, yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 150 hastane projesinin 300 milyon Euro’luk medikal ekipman ihtiyacını karşılayan ACENDIS, kendi adını taşıyan yeni anestezi ve yoğun bakım hastabaşı monitörleri ile sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların bakım ve takibine de destek oluyor. Medikal alandaki son teknolojileri, doktorların ve sağlık personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kendi ürettiği hastabaşı monitörlerine taşıyan ACENDIS, bu sayede hasta verilerini kolayca takip ve kontrol edebilmeyi mümkün kılıyor.

Firmanın, birisi ACENDIS APM-500, diğeri de ACENDIS APM-500 PRO olmak üzere iki ayrı modelde Anestezi ve Yoğun Bakım Hastabaşı Monitörü bulunuyor. Akut bakım için özel tasarıma sahip olan her iki model de ameliyat sonrası bakıma ilişkin tüm izleme bilgilerini bir arada gösteriyor. Fonksiyonel ve sezgisel tasarıma sahip ürünler, yüksek hareket kabiliyeti ve dokunmatik ekran işlevselliği ile kullanım kolaylığı sunuyor. Güncelleştirmenin kolaylıkla yapılabilmesi için iki adet standart modul yuvası bulunan ürünlerden APM-500 modelin 10.4", APM-500 PRO modelinin ise 12.1" yüksek çözünürlüklü LCD dokunmatik ekranı mevcut. Lityum pili de bulunan ürünlerin ekranında 3 / 5 lead EKG, NIBP, SpO2, Sıcaklık değerleri yer alıyor.

ACENDIS’in kendi üretimi olan hastabaşı monitörlerine ilişkin daha detaylı bilgi almak isteyenler, www.acendis.com.tr veya www.acendis.eu adreslerini ziyaret edebilir ya da 0850 885 00 44 numaralı telefondan iletişime geçebilirler.

ACENDIS Hakkında: Pek çok alanda olduğu gibi medikal cihaz endüstrisinin de kalbi olan Almanya merkezli ACENDIS, dünyanın en önemli üretici firmalarıyla ortak çalışarak Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu, Avrupa, Türki Cumhuriyetleri, BAE, Suudi Arabistan ve Afrika’da küresel projeler geliştirmekte; İsviçre ve Portekiz’deki ofisleri, showroomları ve teknik servis departmanları üzerinden sağlık sektörüne dünya standartlarında hizmet vermektedir. Medikal alandaki en son teknoloji ve yenilikleri sürekli takip eden, hayatı kolaylaştıran çözümler sunan ve her bölgedeki temsilcileri ile müşterilerinin sürekli yanı başında olan ACENDIS, 20 yıldır sağlık sektörünün ekipman ve teknoloji ihtiyacını karşılamaktadır.


© 2019 ACENDIS. Tüm Hakları Saklıdır.