Bizden Haberler
Kongre - Ekim 2015

ACENDIS 37. Türk Ulusal KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi’ne Alman Teknolojisi Otopront ile Katıldı

ACENDIS, 28 Ekim - 01 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya`da düzenlenen 37. Türk Ulusal KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi’ne, Alman Teknolojisi Otopront Teşhis ve Tedavi Ünitesi ile katıldı. Otopront’un İhracat Müdürü Thorsten Hemeyer’in de yer aldığı ACENDIS Standını, Üniversite Hocaları ve Dernek Başkanı da ziyaret etti. Cihaz üzerinde uygulamanın da gerçekleştirdiği kongrede ACENDIS standı yoğun ilgi gördü. ACENDIS Proje Müdürü Başak Güneş Çimili Otopront Teşhis ve Tedavi Ünitesi ile ilgili bilgi vererek, KBB alanında kullanılan cihazın çelikten yapılan tüm ürünlerinin steril edilebildiğini böylelikle, cihazın 20 yıl sorunsuz kullanılabildiğini söyledi.

ACENDIS Proje Müdürü Başak Güneş Çimili, anahtar teslim hastane projelerinin medikal çözüm ortağı olan ACENDIS`in ağırlıklı faaliyet alanı Türkiye olmak üzere, dünyanın bir çok ülkesinde hastane projelerine imza attığını söyledi. ACENDIS firmasının Otopront cihazının Türkiye distribütörü olduğunu da kaydeden Çimili, “Otopront 1950 yılında ilk olarak KBB ünitini üreten firmadır. 65 yılın tecrübesi ve ilk olmanın deneyimiyle bu işi A sınıfı olarak devam ettiriyor” dedi. Otoprontun üretiminde çok fazla çelik kullanıldığını belirten Çimili, “Bu nedenle ürünlerin kullanım ömrü uzundur. Diğer ürünlerin kullanım süresi ortalama 5 yıl iken Otopront 20 yıl sorunsuz kullanılabiliyor. Bunun yanında Otopront için hasta sağlığı, hijyen önemlidir. Hasta ile temas eden her türlü aparat steril edilebilir. Bu durum Otopront’a ait özelliktir. Bu da hasta güvenliği ve sağlığı açısından önemlidir” diye konuştu.

Çimili, Otopront`u dünyada ve Türkiye’de bir çok üniversite hastanesinin ilk olarak tercih ettiği ürün olduğunun altını çizdi. Kongrede Otopront’a ilginin yüksek olduğunu kaydeden Çimili, Otopront’un KBB alanının en önemli cihazı olduğunu kaydetti.


İstanbul Proje - Ekim 2015

ACENDIS’in Referansları arasında yer alan Hastaneler Grubu’nun Yeni Projesi İstanbul Gaziosmanpaşa’da hizmete açıldı.

20 yıldır sağlık sektörünün anahtar teslim hastane projelerinin medikal çözüm ortağı olarak hizmet veren Almanya merkezli ACENDIS firması, sağlık sektörüne son teknoloji cihazları sunmaya ve sektörün gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor.

ACENDIS’in referansları arasında yer alan Özel Hastaneler Grubu, 60.000 m2 kapalı alan, 502 yatak, 61 yoğun bakım ve 15 ameliyathane ile Türkiye’nin en büyük özel hastanelerinden birini İstanbul Gaziosmanpaşa’da Ekim ayında hizmete açtı. Kardiyolojiden kadın doğuma, pediatriden ürolojiye tüm branşlarda güçlü ekibi ile sağlıkta uluslararası kalite kurallarını temsil eden Joint Commission International (JCI) standartlarıyla hizmet vermeye başlayan hastanenin tüm proje sürecinde görev alan ACENDIS Proje Müdürü Hasan Çömez, anestezi, yoğun bakım, ameliyathane, hasta odaları ile tüm ultrason cihazlarında hastaneyi ACENDIS çözümlerinden faydalandırdıklarını belirterek “Anestezi ve yoğun bakım ünitelerinde Heinen+Löwenstein’ın Leon Plus, Leon MRI, yenidoğan yoğun bakım ve yetişkin yoğun bakımda Leoni Plus, yeni Elisa Edition ve Elisa 800 cihazlarını, infüzyon pompalarında Codan Argus, hasta yatakları ve sedyelerde Wissner Bossherhof, cerrahi ve medikal aydınlatmada SIMEON markalarını kullandık. Ayrıca, merkezi sterilizasyon departmanını, inşaat aşamasında hastane ile birlikte planlayarak, Matachana markasının sterilizasyon departmanı cihazları ile birlikte anahtar teslim olarak hizmete sunduk. Hasta katlarını, yoğun bakımları, ilaç hazırlık bölümlerini, ameliyathaneleri, Haeberle ile Blanco trolleyleri ile donattık.” dedi. Hastanenin radyoloji, kadın doğum, kardiyoloji ünitelerinin tüm ultrason planlamasının ve temininin yine ACENDIS tarafından gerçekleştirildiğini belirten Hasan Çömez, ayıca, akıllı ameliyathane entegrasyon sistemi S-CAPE ile ameliyathanelerdeki tüm cihazların dijital entegrasyonunu da sağladıklarını da belirtti.“Uzun yıllara varan işbirliğimiz ile, Grubun tüm yatırımlarının finansmanı, Alman Bankalarından sağladığımız Hermes kredisi ile gerçekleştiriliyor” diyen Hasan Çömez “Hastanenin ihtiyacı olan birçok cihazın planlamasını, lojistiğini ve kurulumunu yapan firmamız, hastanenin hastaya odaklı üst düzey hizmet konseptine uygun olarak, segmentinin en üst düzey donanım ve teknolojiye sahip cihazları ile donatılmasını sağladık.” dedi. Kısa bir zaman içerisinde, cihazların planlamasının yapılarak siparişlerinin verildiğini ve tüm lojistik hizmetini de ACENDIS’in üstlendiğini belirten Hasan Çömez, “Kişiye özel hizmet konseptini ilk olarak Kocaeli hastanesi ile başlatan Grup, Gaziosmanpaşa’daki yeni hastanesi ile konsept zincirine bir yenisini daha eklemiş oldu. Ülkemizin böyle hastanelere sahip olması gurur verici” dedi.


Teknoloji - Ekim 2015

Birbiri ile iletişim kuran tıbbi cihazlar ile yeni tedavi seçenekleri

20 yıldır anahtar teslim hastane projelerinin medikal çözüm ortağı olarak hizmet veren, Almanya merkezli ACENDIS firmasının, hastanelerin anestezi ve yoğun bakım üniteleri için çözümü olan, Alman üretici Heinen + Löwenstein’ın Genel Müdürü Reinhard Löwenstein, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde, tıbbi cihazların birbirine bağlanarak, tedavi zincirine ve hastane ağına tam entegrasyonuna yönelik süreçlerin ilerleyerek devam edeceğini söyledi. Bu bağlamda, cihazlararası iletişimin önem kazanacağını ve böylece veri güvenliğinde yeni gereksinimlere ihtiyaç olacağını belirten Löwenstein, “Özellikle, tedavi zincirinde, bir cihazdan diğerine veri aktarımında ciddi gelişme kaydedilecek ve böylece sağlık görevlilerinin işi kolaylaşarak, muhtemel hata kaynakları minimize edilmiş olacak. Cihazlararası iletişim sonucu, büyük miktarda veri oluşacak ve oluşan bu veri, istatistiki incelemeye fırsat tanıması bakımından, yepyeni tedavi ve iyileştirme seçeneklerine kapı aralayacak” dedi.

Almanya’da kurulan ve çeyrek asrı aşkın süredir çalışmalarına devam eden Heinen+Löwenstein, özellikle anestezi ve yoğun bakım alanlarında öncü tıp teknolojisi şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Üretimini gerçekleştirdiği cihazlarda, kalite, fonksiyonellik ve basit kullanım ile öne çıkan ve dünyanın birçok ülkesinde sağlık sunucularına hizmet veren Heinen + Löwenstein markasının Türkiye’deki referanslarını sürekli artırmasında, 20 yıldır çözüm ortağı olarak birlikte çalıştıkları ACENDIS firmasının katkısının çok önemli olduğunu söyleyen Löwenstein “ACENDIS’in güvenirliğini, sektöre adanmışlığını ve esnekliğini takdir ediyoruz, ACENDIS bizim için son derece muteber bir iş ortağıdır.” dedi.


Teknoloji - Ekim 2015

Yıkanabilir hasta yatakları ile hastanelere yeni standartlar geliyor

Sağlık sektöründeki özel yatırımcılar ve üniversiteler, Türkiye’ye daha ileri standartlar getirmek için niteliklerini geliştirmeye devam ediyor. İstanbul’da faaliyet gösteren Yeditepe Üniversitesi; hijyen, dezenfektasyon, hasta emniyeti, tasarım ve fonksiyonellik standartlarını yakalayabilmek için yeni hastanelerinde yıkanabilir hasta yataklarını kullanmayı seçti.

20 yıldır, anahtar teslim hastane projelerinin medikal çözüm ortağı olarak hizmet veren Almanya merkezli ACENDIS firması, Yeditepe Üniversitesi’nin yeni projesi için, Alman üretici Wissner Bosserhoff/Linet Group yıkanabilir hasta yatakları çözümünü sundu. ACENDIS’in Başkan Yardımcısı ve Yönetim Direktörü Kemal Durukan, Yeditepe Üniversitesi’nin öneminden ve uluslararası itibarından bahsederek "Hastanenin akreditasyonunu özellikle belirtmek isterim, bu akreditasyonun bile tek başına ciddi bir gösterge olduğunu düşünüyorum.” dedi. Durukan, alanında en son ve en yenilikçi çözümleri sunmayı kendine öncelikli ilke edinmiş olan ACENDIS’in, hastane/hasta yataklarında çözüm ortağı Wissner Bossherhoff/Linet Group’un yıkanabilir hasta yatakları ile hastanelere yeni standartlar getirdiklerini belirtti.

Hastane Akreditasyonu

Yeditepe Üniversite Hastanesi ve bağlı kurumlar, tüm standartlar için yapılan ilk inceleme sonrasında JCI tarafından akredite edilmiş olup, dünya çapında kalitesi ve başarısıyla akredite edilen ilk Türk Üniversite Hastanesi Grubudur. “Seçilen ürün benzersiz nitelikte” diyerek sözlerine başlayan Wissner Bosserhoff/Linet Group Türkiye Genel Müdürü Erkan Şahin, “Yeditepe Üniversitesi’nin, ekstra alçak pozisyonda (25 cm) ayarlanacak düşmelere karşı koruma sağlayan yeni ürünümüz IMAGE 3-w yıkanabilir hasta yatağını Türkiye’de kullanacak ilk müşteri olmasından gurur duyuyoruz” diyerek her açıdan mükemmel uyumun yakalandığını belirtti.


Teknoloji - Ekim 2015

Hastanelerin Biyomedikal Departmanları’nda Dönüşüm

Almanya merkezli, anahtar teslim hastane projelerinin medikal çözüm ortağı ACENDIS firmasının tüm hastane projelerinde aktif destek veren ve endoskopik cerrahi, endoskopik uygulamaları alanında, 1906’dan bu yana dünyanın en önemli markası olan Richard Wolf, 2002’den bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Richard Wolf Türkiye, Endoskopi Ltd. Genel Müdürü ve aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal Mühendislik Enstitüsü mezunu Biyomedikal Yüksek Mühendisi Dr. Aykut Sümer, biyomedikal mühendislik konusundaki bilgi ve birikimiyle sağlık hizmeti sunucularına destek veriyor.

Öğrencilik yıllarından bu yana hastanelerin biyomedikal departmanlarında müthiş değişimlerin yaşandığına tanık olduğunu ifade eden Dr. Sümer “1980’lerde hastanelere staj için gittiğimizde biyomedikal departmanı olarak işaret edilen yerde bizi elektrik tek- nisyenleri karşlardı ve kapıda “Teknik Servis” yazardı. Biyomedikal departmanlarını ve görevlerini kimse tam bilmezdi. Artık hastanelerde biyomedikal diye ayrı bir departmanın olması ülkemiz için çok önemli ve mutluluk verici” dedi. Sağlık gibi hassas bir alanda hizmet veren hastanelerde ileri teknoloji cihazların uzman ellere teslim edildiğini görmenin mutluluk verici olduğunu belirten Dr.Sümer “Çözüm ortağı olduğumuz ACENDIS firması, 20 yıldır sağlık sektörünü son teknoloji cihazlar ile donatıyor. Bu cihazların denetiminin ve kullanımının, konusunda uzman mühendisler ve teknikerler tarafından yapılması, gerek hastaneler, gerekse sektöre hizmet veren bizim gibi profesyoneller için çok önemli” dedi. Dr.Sümer, sağlık sektörünün son on yılda kaydettiği hızlı büyümeye dikkat çekerek, “Gelişen teknoloji, birçok sağlık probleminin çözümünde tanı, takip ve tedavi yöntemlerinin de kolaylaşmasını sağlıyor. Biyomedikal çok hızlı gelişen bir mühendislik dalı. Ar-Ge, Tasarım, Üretim alanlarında inovasyon yapmak, gelişmek, hızlı çözümler sunmak için gerek sağlık sektörünün, gerekse bu sektöre hizmet veren firmaların bu disiplinde yetişen mühendislere ihtiyacı var” dedi.


Proje - Eylül 2015

ACENDIS ULUSLARARASI PROJE DİREKTÖRÜ NURİ ERTUĞ'DAN İNŞAAT FİRMALARINA ÇAĞRI



ACENDIS'in Uluslararası Proje Direktörü Nuri Ertuğ, Türk sermayeli inşaat firmalarının yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdikleri hastane projelerinde çözüm ortağı olarak daha çok yer alarak, sektörü uluslararası deneyimlerinden ve tecrübelerinden faydalandırmak istediklerini söyledi.

Anahtar Teslim Hastane Projeleri’nde alanında tek firma olan Almanya merkezli Türk şirketi ACENDIS'in Uluslararası Proje Direktörü Nuri Ertuğ, firmanın faaliyetleri ve 2016 yılı yurtdışı hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ertuğ, Dünya'nın çeşitli ülkelerinde hizmete sunulan hastane projelerinde, ileri teknoloji ve güvenilirliği referans alarak, insan sağlığına hizmetin sorumluluğunun bilinci ile modern ve ulaşabilir çözümler sunma misyonuna sahip ACENDIS'in 1995 yılından itibaren sağlık sektöründe anahtar teslim projeleri gerçekleştirmek üzere kurulduğunu belirtti. Ertuğ, Türk sermayeli inşaat firmalarının yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdikleri hastane projelerinde çözüm ortağı olarak daha çok yer alarak deneyimlerinden, sahip oldukları ‘know-how'dan inşaat firmalarını faydalandırmak istediklerini söyledi.

Nuri Ertuğ, profesyonel işlerinin anahtar teslim hastane projeleri olduğunu belirterek, hasta ve iş akışlarına dayalı olarak doğru bir planlama ile, hastane inşa edilmeden, kullanılacak medikal ekipmanı belirlediklerini söyledi. Ertuğ, medikal ekipmanın altyapı gereksinimleri olan mekanik bilgileri inşaat firmasıyla paylaştıklarını ve bir hastanenin kurulumunda inşaat, medikal ekipman seçimi, kurulumu, çalıştırılması, eğitimlerinin verilmesi ve daha sonrasında periyodik servis bakımlarının yapılmasını sağladıklarını söyledi.

ACENDIS Uluslararası Proje Direktörü Nuri Ertuğ, açıklamasına şöyle devam etti: "Yurtdışı pazarlarda bitmiş ve devam eden hastane projelerimiz var. Türk sermayeli inşaat firmaları, yurtdışında büyük projelere imza atar hale geldi. Türk firmaları büyük tecrübeler edindiler. Ortadoğu ve Afrika'da hastane projelerine yaptıkları yatırımlar da ülkemize ciddi katma değerler sağlıyor. ACENDIS olarak bu pazarlarda faaliyet gösteren inşaat firmalarımızın, hastane projelerinde çözüm ortağı olarak daha çok yer almak istiyoruz. Firmaları deneyimlerimizden ve sahip olduğumuz 'know how'dan faydalandırmak istiyoruz. Çünkü hastane inşaatı biraz daha farklı gereksinimler duyulan projelerdir. Özellikle medikal ekipman kısmında, elektrik mekanik altyapılarının daha inşaat başlarken planlanması bu mahallere seçilen özel ekipmanların, daha inşaat halindeyken yerleştirilmesi, hem firmaları başta çıkacak problemlerden koruyacak, hem daha teknolojik akıllı hastaneler yapmalarını sağlayacak, hem de hastanenin bitiminde alınacak medikal ekipmanların kurulumunda bir çok avantajlar sağlayacaktır. Parasal açıdan, iş yoğunluğu açısından doğru işler yapmasını sağlayacaktır".

ACENDIS'in 2016 yılında yurtdışı için hedeflerini de açıklayarak Nuri Ertuğ, önümüzdeki yıl inşaat firmaları ile birlikte büyüyeceklerini söyledi. Doğru ve güzel projeler ile Afrika, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetlerinde büyüyerek o ülkelerdeki sağlık yatırımlarına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Ertuğ, "ACENDIS, bir hastanenin A'dan Z'ye medikal projelendirmesini, yapılması, teknoloji planlaması, bunu yanı sıra yurtdışından sağladığı yurtdışı kaynaklı finansman çözümlerinin sunulması, cihazın satın alınmasından lojistiğinden kurulumundan, kullanıcı eğitimlerinden, satış sonrası teknik servis desteğine kadar tüm süreci müşteri memnuniyeti ile güven esasına dayalı olarak gerçekleştirmektedir. Türkiye'de son 20 yılda en prestijli hastane projelerine imza atmış olan ACENDIS, en son yenilikleri takip eder ve bütün bu çözümleri ile birlikte sağlık sektörünün hizmetine sunmakta gayret eder" dedi.


Teknoloji - Eylül 2015

Hasta Bilgileri Dijital Ortama Taşınıyor

Dijital çağ tüm sektörlerin yapısını değiştirerek, daha hızlı ve daha verimli teknolojilerin kullanılmasına yöneltirken, sağlık sektörü de dijital ve online bilgi yatırımlarını artırıyor, hastadan alınan verinin bir yerden başka bir yere aktarılabildiği, hasta vücuduna yerleştirilen sensörler ile alınan parametrelerin anında işlendiği bir yapıya doğru gidiliyor. 20 yıldır ileri teknolojiyi sağlık sektörü ile buluşturan Almanya merkezli ACENDIS firmasının çözüm ortağı olan İsviçre merkezli SCHILLER’in Türkiye Genel Müdürü Mervan Köylüer dijital hastane çözümlerinin önümüzdeki yıllarda sektöre tamamen hakim olacağını belirtti. Köylüer “Dijitalleşme sayesinde hastaların EKG, Efor testi, tansiyon ve ritim holter, spirometre testi gibi çıktı alınarak bakılan ölçüm sonuçları artık hastanelerin dijital ortamında saklanacak ve doktorlarımız bu ölçüm sonuçlarına bilgisayarlarından, tabletlerinden ve telefonlarından ulaşabilecekler” dedi.

Tablet tipi Defibilatör

2016 yılının başında SCHILLER’in tablet tipi defibilatörünü sektör ile buluşturacaklarını belirten Köylüer “Hali hazırda dijital hastane platformuna uygun yeni model EKG, efor testi ve holter cihazlarımızın satışları büyük bir hızla devam ediyor” dedi. Köylüer, ACENDIS ile anahtar teslim hastane projelerinde çözüm ortağı olarak birlikte hareket ettiklerini belirterek, konusunda uzman ACENDIS ve SCHILLER ekibinin, hastanenin medikal ihtiyaçlarının detaylı planlamasını yaparak, ihtiyaca en uygun cihazların itinayla belirlendiğini belirtti.

Köylüer, ACENDIS ve SCHILLER’in faaliyetlerine ve ürün portföylerine yönelik detaylı bilgiye www.acendis.com.tr, www.acendis.eu ve www.schiller-turkiye.com adreslerinden ulaşılabileceğini sözlerine ilave etti.


Proje - Eylül 2015

Hastane Projelerinde Ortadoğu ve Afrika Atağı

Yurtiçi ve yurdışında 200’ün üzerinde hastane projesine imza atan Almanya merkezli Türk firması ACENDIS, 2016 yılında, yurtdışı hastane projelerinde Ortadoğu ve Afrika pazarlarına ağırlık vereceğini açıkladı. ACENDIS’in Uluslararası Proje Direktörü Nuri Ertuğ, son zamanlarda hızla büyüyen Ortadoğu ve Afrika pazarlarına dikkat çekerek “Yurtdışı pazarlarda başarılı projelere imza atan inşaat firmalarımızın, Ortadoğu ve Afrika’daki hastane projelerine yaptıkları yatırımlar, ülkemize ciddi katma değer sağlamaktadır. ACENDIS olarak, bu pazarlarda faaliyet gösteren inşaat firmalarımızın, hastane projelerinde çözüm ortağı olarak daha çok yer almak ve deneyimlerimiz ile sahip olduğumuz know-how’dan faydalandırmak istiyoruz.” dedi. Ertuğ “ACENDIS, Türkiye’de bütün çözümleri bünyesinde barındıran tek firma. Bir hastanenin inşaatında, mimari ve fonksiyonel ihtiyaç programının değerlendirilmesi ile tıbbi ekipmanlara göre özellik içeren alanların yapısal özelliklerinin belirlenmesini de içeren tek elden sunduğumuz, satın alma ve servis hizmetlerini de kapsayan bütün çözümlerimiz ile benzeri olmayan bir hizmet veriyoruz.” dedi. ACENDIS’in Ortadoğu ve Afrika’da gerçekleştirdiği projelerinden bahseden Ertuğ “Biz, uzun zamandır, bu pazarlarda faaliyet gösteren yerel firmalar ile ortak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Irak, Gana, Nijerya ve Jibuti’de hali hazırda devam eden projelerimize, yakın zamanda faaliyete girecek İran projemizi ilave ettik.” dedi.


Teknoloji - Eylül 2015

Prematüre doğan bebeklerin tedavi sürecini hızlandıran teknoloji

Klasik ventilasyon cihazı yetişkin hastaların tedavisinde kullanılırken, prematüre doğan bebekler için kullanılamıyor. Alman üretici Heinen + Löwenstein’ın ürettiği Leoni Plus HFO (çok yüksek hız kullanılarak uygulanan ventilasyon) ventilatörlerinin, yüksek frekanslı ventilasyon sırasında yapılan HFO+VG özelliği ile bebekteki düzensiz hacimler düzenlenerek, bebeğin iyileşme ve tedavi süresi hızlandırılıyor.

ACENDIS Klinik Sistemler ve Aplikasyon Eğitim Müdürü Olaf Kayhan, hastanelerin yenidoğan yoğun bakım bölümlerine Heinen+Löwenstein’ın ürettiği Leoni Plus HFO ürünlerini verdiklerini belirterek “Leoni HFO’nun en önemli özelliğinin 2 kg’ın altındaki bebeklerin solunum fonksiyonlarını düzenlemek olduğunu belirterek, “Ciddi solunum sıkıntısı olan (IRDS hastaları) ve diğer ventilatör modlarında düzelmeyen bebeklerin, diyafram metodu ile ventilasyon yapan Leoni Plus’ın HFO modu kullanılarak hızlı iyileşme süreci gerçekleşiyor” dedi. Kayhan “Ekranının hem görsel hem de dokunmatik olması yoğun bakımdaki hemşirelerimiz için çok kullanışlı. Ekspirasyon valfinin çıkarılabiliyor olması üst düzey hijyen sağlıyor. Mod değişiklikleri esnasında var olan modu durdurmadan diğer moda geçiş yapılabiliyor. NIPPV modu ile, bebek entübe değilken dahi ventile edilmesini sağlayabiliyorsunuz .” dedi. Hastanelerinin yenidoğan yoğun bakım bölümlerinde kullandıkları ventilatörün üst düzey özellikleri olmasının çok önemli olduğunu belirten Uzman Doktor Ali Ahrabi ise “Heinen+Löwenstein Leoni Plus HFO, bebeğin spontone solunumları ile çok iyi senkronize oluyor.” dedi.

Leoni Plus HFO ile akciğerin zarar görme eşiğinin ölçümü yapılarak ventilasyon seviyeleri ayarlanabiliyor, ayrıca, akciğer durumundaki ani değişikliklere karşı kullanıcının tetikleme seviyesine sürekli müdahale etmesini engelleyen özel tetikleme sistemi ile tedaviden maksimum fayda sağlanıyor.

ACENDIS tarafından sunulan Leoni Plus HFO’ya ilişkin detaylı bilgi almak için, www.acendis.com.tr veya www.acendis.eu adreslerini ziyaret edebilir ya da 0850 885 00 44 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.


Finansman - Eylül 2015

Alman Bankalarından Türk Yatırımcılara Kredi Fırsatı

Almanya merkezli Türk firması ACENDIS, Alman Bankaları ile uzun yıllara varan işbirliği ile yatırımcılara Almanya’dan kredi imkanı yaratıyor. Landesbank Baden Württemberg (LBBW) İhracat Finans Direktörü Volker Baucke, yatırımcılara sağladıkları kredi avantajlarına değinerek, ACENDIS ile gerçekleştirdikleri işbirliği ile, uzun vade ve düşük faiz imkanları ile Türkiye’deki yatırımcılara ihracat ve yatırım kredisi verdiklerini belirtti. ACENDIS’in Finansman Direktörü Erdoğan Odabaşı ise, ACENDIS’in EULER HERMES GROUP ile uzun süredir devam eden işbirliği ile, Türk yatırımcıları ihracat ve yatırım kredi olanaklarından yaralandırdıklarını belirterek “Almanya’nın Hannover şehrinde, 1995 yılında kurulan firmamız, global hastane projelerine anahtar teslim çözümler sunarken, aynı zamanda, Alman Bankalarından sağladığı ihracat ve yatırım kredileri ile, sadece sağlık sektöründe değil, yatırım yapılan tüm sektörler için fırsat yaratıyor” dedi. Almanya merkezli Türk firması ACENDIS’in hedefinin tüm sektörlerde yatırımcılara destek olmak olduğunu belirten Odabaşı “Bugüne kadar hastane yatırımcılarından, enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalara kadar, geniş yelpazede finansal modellemeler ile, yatırımcılarımızı Almanya’daki lokal finansörlerin kredi olanaklarından faydalandırdık” dedi. Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı Levent Özdemir’de, Medical Park Grubu olarak, yurtdışından getirdikleri cihazlarda ACENDIS’in finansman çözümlerinden faydalandıklarını ve faydalanmaya devam ettiklerini belirterek “Hastanelerimizde kullandığımız cihazların büyük bir bölümünü yurtdışından temin ediyoruz. ACENDIS’in sunduğu global finansman çözümleri, uygun faiz oranları ve garantisi ile getirdiğimiz ileri teknoloji cihazlarla sektörümüze yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi.


© 2019 ACENDIS. Tüm Hakları Saklıdır.